Sztepp cipő


 

A szteppcipőnek számos változata létezik attól függően, hogy milyen formáról, stílusról vagy épp színről beszélünk.

Általában négyféle anyagban készítik: bőr, vászon, fa és műanyag. A kezdő táncosok a Mary Jane stílusú lábbelivel kezdik, a tapasztaltabbak pedig többnyire a bőrből készült, oxford stílusút használják.

Létezik sarokkal ellátott, illetve sarok nélküli típus. Az előbbi esetében nehezebb az egyensúlyozás, mert több súly nehezedik a lábujjakra és az alattuk lévő talppárnára.

A haladók általában osztott talpú tánccipőben táncolnak, ami – a baletthez hasonlóan – nagyobb rugalmasságot és magasabb szintű lépéseket tesz lehetővé.

Sztepp cipő vásárlás

A sztepp táncos egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy megtanulja kiválasztani  a legjobb pár cipőt. Ha elindulsz vásárló körutadra, tapasztalni fogod, hogy jó néhány fajta közül lehet választani. Légy körültekintő, próbálj fel többfélét, bátran kísérletezz a stílusokkal és a hangzással.

Stílus

A sztepp cipők általában négyféle anyagban készülnek: bőr, vászon, fa és műanyag. Ahogy a többi tánccipőnél, itt is fontos, hogy tökéletes méretet válasszunk. Ha nem jó, a cipő kopogása nem lesz tiszta és pontos.

Ne felejtsük el, hogy a sztepp cipők méretezése nem egyezik az utcai lábbelik méretével. Ha nem vagy biztos, hogy két méret közül melyik a jó, válaszd a kisebbet. A sztepp cipőnek zokniként kell a lábra simulnia, hogy csak nagyon kevés hely maradjon a lábujjaknál. Gyakori használat során a legtöbb cipő amúgy is tágul valamennyit.

A kopogás

Sztepp cipő vásárlásakor a kinézet és a méret mellett ugyanolyan fontos a cipő kopogása, hiszen ez adja a lábbeli esszenciáját. Az egyes fajtákat a szerint is megkülönböztetjük, hogy hány csavarral vannak a fémlemezek a talphoz rögzítve.

Mivel a csavarok is variálhatók, különböző kopogást lehet létrehozni. A táncosok gyakran változtatnak a csavarok állásán – tágítják vagy szűkítik -, hogy más hangzást idézzenek elő.

A leggyakrabban használt sztepp cipőn általában három csavarral rögzítik a lemezeket. Egy bizonyos idő elteltével a táncosok maguk döntik el, hogy melyik változatot részesítik előnyben.

Szakmai ellátó boltokban vagy online is beszerezhetők a sztepp cipők. Ha személyes próbára kerül a sor, azt a zoknit vagy harisnyát vidd magaddal, amiben amúgy is táncolnál. Próbánál járkálj körbe, és táncolj benne.

 

Olvasd el a történetét.

itt: tovább>>>

 

Használat után kitisztíthatod:

Hogy hogyan itt találod>>>

 

.