Sztepp cipő tisztítása

A sztep cipő a megszokott lábbelihez hasonló törődést igényel, emellett külön gondot kell fordítani a talpon lévő fémlemezekre is.

A cipőt minden alkalom után tisztítani kell, de akkor is érdemes rendszeresen, ha éppen nem gyakran használod. Néhány egyszerű tipp betartásával a sztep cipőd akár évekig is ki fog tartani.

  1. Tartsd tisztán az anyagot mindenekelőtt. A felsőrész takarítása, a por és kosz nedves ruhával történő eltávolítása, majd a cipő megszárítása megelőzi, hogy túl korán tönkremenjen. Használhatsz bőrápolót vagy speciális cipőszappant, amely szappant és puhító anyagokat – glicerin, lanolin, méhviasz – tartalmaz.
  2. Gondoskodj róla, hogy a cipő száraz maradjon. Ez nagyon fontos, főleg akkor, ha bőrből készült, mert ha a bőr nedves lesz, könnyen kitágul, akkor pedig nem fog tökéletesen illeszkedni a lábadra.
  3. Rendszeresen ellenőrizd a cipőt, hogy nincs-e szükség javításra. Ha például észreveszed, hogy a talp vékonyodik, akkor el kell vinni, javíttatni, mielőtt lyuk keletkezik rajta.
  4. Használj védő talpbetétet vagy szórj sütőport a cipőbe, hogy megelőzd a kellemetlen szagokat. A sütőport egész éjszakára a cipőben hagyhatod. Reggel rázd ki a maradékot, majd töröld ki a cipőt egy ronggyal.

Ami pedig a lemezeket illeti: ellenőrizd gyakran a csavarokat, hogy nem lazultak-e ki. Akkor ugyanis könnyen leválhatnak a lemezek, ez pedig nemcsak a padlót sérti fel, de neked is sérülést okozhatnak.

A szögeket kívül-belül ellenőrizni kell, ha kilazultak vagy eltörtek, azonnal cseréld ki a régieket. Ha a lemezek ragasztva vannak, akkor pedig a ragasztást nézd meg bizonyos időközönként.

 

 

 

 

<<< vissza Sztepp cipő főoldal

.