Salsa cipő pántok

 

Hangsúlyozni se kell, hogy a sima bebújós cipő nem alkalmas táncra! Ez fokozottan igaz a latin táncokra, így salsa cipő vásárlásakor a különböző pántokat kell kipróbálnod.

Persze lehet a legcsillogóbb változat mellett dönteni, de jobban jársz, ha elsősorban a lábad felépítését veszed figyelembe. Inkább próbálj fel sokféle fazont, nézd meg, melyik kényelmes, illetve, hogy nem vág-e be a bőrödbe.

Kezdőként semmiféleképpen ne válaszd az egyszerű bokapántot, ami szép ugyan, de alig tartja a lábat, ezért bizonytalan lehet benne a tánc. Ha vastag a bokád, akkor pláne kerüld, mert ebben még vastagabb lesz.

Ha széles lábfejed van, jó választás lehet a T-pántos salsa cipő, ami megnyújtja a lábat, plusz enyhíti a boka körüli nyomást, és optimális tartást biztosít.

Ellenben, ha keskeny lábad van, inkább a keresztpánt mellett dönts. Ennek két fajtája van: a bokánál lévő keresztpánt nagyon szorosan tartja a lábat, a rüsztön átívelő fazon pedig a legstabilabb. Amennyiben ki szokott bicsaklani a bokád, ez tökéletes fazon számodra.

Extra tartást ad a négy pántból álló dupla keresztpánt, amiben biztosan nem fogsz megsérülni. A fel- és levételnél viszont szánj rá plusz időt.

 

 

 


 

 

.

<<< vissza a salsa cipő főoldalára

.