Latin tánccipő

.

Szükségtelen hangsúlyozni, mennyire fontos a cipő felépítése. Ha nem vagy profi táncos, akkor is szükséges, hogy a lábra tökéletesen illő fazont válaszd ki. Amellett persze, hogy még tetszik is. Ha rossz cipőt veszel magadnak, egyfelől sérülhetsz, másfelől alábbhagyhat a tánc iránti lelkesedésed. Az ideális lábbeliben viszont szinte föld felett fogsz táncolni.

A latin tánccipő látványos, szexi fazon, amibe rögvest bele akar bújni az ember. Jellemzően nyitott az orr rész, ami látványos spiccelést tesz lehetővé. A latin táncoknál kiemelten fontos az érzéki spicc, így mindenképpen szükség van a nyitott orr részre. A latin tánccipő úgy van kialakítva, hogy már amikor állunk benne, érezhető, hogy a testsúly kissé a talppárnán van. A súly előre helyezése is a latin stílusjegyeket segíti. Mivel flexibilis és hajlékony fazon, így nagyon kényelmes is. Mivel szinte a talp elején táncol az ember, olyan érzés, mintha a lábujjak kicsit le is lógnának a cipőről. Kezdő hölgyeknek abszolút ez a fazon javasolt.

A talprész külön említést érdemel, aki látott már ilyen cipőt, azonnal felismeri, miben különbözik a hagyományos, utcai változattól. A talpat egy különleges hasított bőrrel vonják be, ami garantálja, hogy ideálisan csússzunk tánc közben. Emellett biztonságos a csavarodó, forgó mozgásoknál, tehát remekül lehet egyensúlyozni. A tökéletes technikát magabiztosan csak bőrtalpú cipőben lehet elsajátítani, ne is keressünk sima fazont. Az ápolására is figyelni kell: direkt erre a célra lehet kapni olyan talpkefét, amivel fel lehet frissíteni a bolyhokat. 

 

Milyen tipikus pántok tartoznak ezekhez a latin tánccipőkhöz?

Itt megtalálhatod: tovább>>>

 

A jellegzetes cipőanyagok amiből a latin tánccipők készülnek:

Klikkelj ide: tovább>>>

 

.