Latin tánccipő anyaga

Akárcsak más tánccipő, úgy a latin tánccipő se csupán egyféle anyagból készül. Lehet szatén, szintetikus vagy hagyományos bőr, esetleg lakkbőr.

Bármelyiket is válasszuk, először is meg kell határozni, mihez szeretnénk hordani, ugyanis például a táncversenyeken bizonyos feltételeknek kell megfelelni, de azon túl persze mindenkinél az egyéni ízlés dönt: milyen gyakran használjuk, tudunk-e elég időt szánni az ápolásra, feltűnő darabot szeretnénk vagy egyszerűbbet.

Biztosan jól választunk, ha a szatén mellett döntünk, a táncosok körében ugyanis talán ez a legnépszerűbb. Olcsóbb, mint a bőr, puha, rengeteg színben kapható, és ami nagy előnye, hogy jól szívja a nedvességet. Versenyen a professzionális női táncosok általában bronz vagy testszínű fajtát viselnek, így a láb a valósághoz képest hosszabbnak látszik. A versenyen kívül azonban határ a csillagos ég, a gyártók ma már minden igényt kiszolgálnak, így a feltűnő darabokat kedvelők sem maradnak hoppon, ha kell, akár hupikék színben is lehet vásárolni.

Szaténcipőnél hátrányos lehet a gyors koszolódása, ráadásul a bőrhöz képest kissé komplikáltabb a tisztítása. Emellett a rengeteg használat és a nedvesség magába gyűjtése felpuhíthatja és deformálhatja a cipőt, ezáltal nem ad annyi támogatást a lábnak.

Az is jól dönt, aki a bőrre szavaz, hiszen számos jó tulajdonsága van. Először is remek a hajlíthatósága, kényelmes és bármelyik anyaggal összevetve sokkal tartósabb. Emiatt persze magasabb az ára is például a szaténhoz képest. Tisztítása roppant egyszerű, viszont nem szívja be a nedvességet.

Mint látjuk, nem is feltétlenül egyszerű a választás. Ha kizárólag az esztétikumot vesszük figyelembe, akkor egy színpompás szatént válasszunk, a tartósság és ruganyosság tekintetében viszont a hagyományos bőr a legjobb választás. 

 

<<< vissza latin tánccipő főoldal

.