Karakter cipők

 


A karakter cipőket többnyire a latin és standard táncokhoz, valamint a néptánchoz viselik. A hagyományos utcai viselethez képest vékonyabb a talprészük.

A maximális tartás érdekében fémlemez van a cipőbe építve, a külső anyag azonban nagyon rugalmas és könnyű.

A karakter cipőnél rendkívül fontos, hogy tökéletesen passzoljon a lábra, és ne legyen kényelmetlen sehol. A nőknél a karcsúsított sarok könnyebb mozgást és fordulást tesz lehetővé, a latin táncoknál ugyanakkor a kiszélesedő sarkot preferálják, mert nagyobb a stabilitása.

A csúszásgátlás elengedhetetlen, arra viszont ügyelni kell, hogy milyen gumisarkú cipőt választunk, mert könnyen a padlóhoz ragadhat, ami térd sérülést eredményezhet. 

 

Karakter cipő fajtái és vásárlás

A latin táncoknál a nők jó pár centis cipellőt vagy szandált viselnek. A cipő oldalt nyitott, a lábujjaknál viszont zárt, ami pedig biztosítja a tartást, az a bokánál lévő pánt. A szandálok általában pántosak, az ujjaknál pedig nyitottak.

A topánkák többnyire bőrből készülnek, roppant könnyűek és rugalmasok. A talprész szintén bőr, ami tökéletes tapadást garantál mozgás közben. A karaktercipők sokféle színben kaphatók: nagyon népszerű még mindig a fekete, de sokan testszínűt választanak a versenyekre, ami optikailag nyújtja a lábakat.

Ahogyan a többi tánccipőnél, itt is igaz, hogy érdemes többféle stílust és márkát felpróbálni. Olyat keress, ami körbeöleli a lábad, de nem túl szoros. Ha túl szűk, könnyen hólyagok alakulhatnak ki, ha túl bő, akkor viszont egy rossz lépés következtében megsértheted magadat.

A szandálok esetében a lábujjnak olyan közel kell lennie a cipő elejéhez, amennyire ez lehetséges. Van, aki egyenesen egy fél számmal kisebb cipőt vesz, amiben kilóg az ujja, hogy még jobban érezze a padlót, de kezdő táncosoknak ez semmiképpen nem ajánlott. 

Vásárláskor válasszunk bőrtalpú tánccipőt, ami megfelelő tapadást és mozgást biztosít. A gumitalp könnyedén a padlóhoz ragad, ami komoly sérülésekhez vezethet.

 

Története érdekel?

itt találod: tovább>>>

 

Tisztítását is megtanulhatod.

ide klikkelj: tovább>>>