Jazztánc cipő


 

A jazztánc cipőnél alapvetően kétféle típust különböztetünk meg: alacsony és magas szárút.

Az előbbi fajta lábbeli biztosítja a táncos számára a megfelelő rugalmasságot, mely a tánc lépéseihez szükséges. Egyes változatoknál a talprész gumiból készül, ami plusz kipárnázást tesz lehetővé, és elnyeli az ugrások, illetve bizonyos mozdulatok okozta sokkot.

A legtöbb jazztánc cipő bőrből vagy vászonból készül, megvásárolhatók fűzős vagy fűző nélküli változatban. Van olyan típus, mely rugalmasabb az átlagnál és osztott talpa van, ami az ujjak könnyebb hajlítását és nyújtását garantálja. 

 

Jazz cipő vásárlás

Mivel a jazztánc cipők is számtalan változatban kaphatók, vásárlás előtt érdemes átgondolni, milyen fajtát keresel. Első lépésként hasznos lehet konzultálni a tanárral, aki szinte bizonyosan preferál egy típust. Van, aki azt kéri a diákoktól, hogy mezítláb vagy zokniban táncoljanak, míg mások egy bizonyos fajta cipő viselését kérik. Olyan is előfordulhat, hogy tornacipőben vagy balett-topánban táncolhatsz, de mindenképpen kérd ki oktatód véleményét.

Anyagválasztás

Anyagukat tekintve választhatsz bőr vagy vászoncipőt attól függően, hogy melyik kényelmes számodra. Ne feledd, hogy az árak eléggé különbözhetnek egymástól, a bőr biztosan drágább lesz. Ennek ellenére érdemes beruházni egy jó bőrcipőre, ha az élettartam fontos számodra, mivel többnyire tovább bírják, mint vászon társaik.

Stílus

Többféle stílusból választhatsz: van jazztánc cipő, szandál, szandálcipő, sportosabb cipő vagy gyakorló. A stílusnál is legfontosabb szempont, hogy a megfelelőt válaszd: legyen nagyon rugalmas, és tartsa tökéletesen a lábfejet. Győződj meg róla, hogy be tudod hajlítani a lábad a cipőben. Némelyik jazz cipőnek osztott talpa van, ami lehetővé teszi, hogy még jobban mozgasd a lábfejed. Végül próbáld ki a forgást is, ha könnyedén megy, akkor bizonyára jó lábbelit választottál.

A sérülések, fájdalmak elkerülésére válassz tökéletes méretű cipőt. Inkább próbálj fel több méretet is, hogy végül megtaláld azt a párat, amelyik se nem bő, se nem szűk. Szánj rá elég időt, nincs annál kellemetlenebb, mint amikor fájó lábbal kell táncolni.

 

Cipő kitisztítása: tovább>>>

 

Története: tovább>>>

 

.