Jazz cipő tisztítása

A jazzcipők mindig koszosak lesznek, hiszen állandó használatnak vannak kitéve a táncparketten. Nagyon fontos, hogy ne csak a meghallgatásokra, fotózásokra vagy előadásokra hozd rendbe őket. Sokan tönkretették már azzal a cipőjüket, hogy rosszul mosták ki.

  1. Nedves törlőkendővel töröld át az egész cipőt, a talpakat is beleértve. Nagy koszra számíts, úgyhogy nem kell spórolni a kendővel. Hagyd száradni egy percig a cipőt, hogy rendesen lásd a valódi foltokat.
  2. A foltot körkörös, gyengéd mozdulatokkal távolítsd el egy kendő segítségével. A folyamatos dörzsölésnek köszönhetően a folt el fog tűnni, ha mégsem, akkor erősebb tisztítószerrel kell próbálkoznod.
  3. Tisztítás után ismét hagyd száradni a cipőt. Hogy visszaállítsd a fényét, használj fekete vagy natúr színű fényezőt. Nyomj egy kevés fényezőt egy rongyra, majd körkörös mozdulatokkal vidd fel a bőrre. Az egész lábbelibe dolgozd el a fényezőt.

Ha fűzős a cipőd, távolítsd el a fűzőket, és hagyd öt percig ázni azokat egy kis vízben. Használj kézi szappant és dörzsölő kefét a takarításukhoz. Öblítsd át a fűzőket vízzel, majd tedd fel száradni őket. S még egy fontos tanács: ne tedd soha a szárítóba, különben a cipő össze fog menni.

 

<<< vissza Jazztánc cipő főoldal

.